Az MNV Zrt. bemutatása

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyik legfontosabb háttérintézményeként közel 16 ezer milliárd forint értékű állami vagyon feletti tulajdonosi jogokat gyakorolja. Az MNV Zrt. működésének alapja a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény. Feladatai a kormányzati irányelveknek és a hatályos jogszabályoknak megfelelően a stratégiai szemléletű, felelős vagyongazdálkodás, a portfólióracionalizálás, a korszerű ingatlangazdálkodás, a nemzeti társaságok eredményességének növelése, valamint a nemzeti vagyon megőrzése és gyarapítása.

Az MNV Zrt. a rábízott vagyonnal történő gazdálkodás során stratégiai szempontok szerint gyakorolja az állami tulajdonban lévő társaságok tulajdonosi jogait. Olyan kiemelt vállalatok működésének felügyeletét végzi, mint a Magyar Villamos Művek Zrt., a Szerencsejáték Zrt., az öt többségi nemzeti tulajdonban álló viziközmű társaság és a közlekedési központok. 

Emellett társaságunk gondoskodik az állami feladatokat ellátó szervezetek elhelyezéséről, racionalizálja a kezelésében lévő ingatlanokat és ingóságokat, védelmezi a portfóliójába tartozó országosan ismert műemlékeket, és kezeli az örökség folytán birtokába jutott dísztárgyakat, régiségeket. Az MNV Zrt. a kiemelt kormányzati nagyberuházások kivitelezőjeként közreműködött többek között a Groupama Aréna építésében, valamint részt vett a Várkert Bazár, a Pesti Vigadó és az Amerikai Nagykövetség épületének felújításában.

Az MNV Zrt. a felelős vagyongazdálkodás során mindvégig szem előtt tartja a hatékony ügykezelést, a partnerség kialakítását, a transzparens gazdálkodást, valamint a megbízható,  kiszámítható, átgondolt, koncepcionális portfóliókezelést. Az MNV Zrt. működésének eredményeként az egységes vagyonnyilvántartás kereteinek és a vagyongazdálkodási alapelveinek kialakításával lehetőség nyílt a szakszerű, gazdasági-hatékonysági szempontokat előtérbe helyező tulajdonosi irányításra. 

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Cím: 1133 Budapest, Pozsonyi út 56.Telefon: +36 1 237-4400Fax:+36 1 237-4100

IQSYS Zrt. - Ponte.hu Kft.