Tisztelt Ügyfeleink!

 

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elindította elektronikus kérelem-nyomtatványok beküldését lehetővé tevő szolgáltatását.

A nyomtatványokat számítógépes kitöltés után, a www.magyarorszag.hu portálon személyes Ügyfélkapun keresztül elektronikus formában juttathatja el társaságunk részére.

Elektronikus űrlapjaink az Általános Nyomtatvány Kitöltő program (továbbiakban: ÁNYK) segítségével használhatók, mely a NAV (http://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok) internetes portálján keresztül érhető el és telepíthető.

Az ÁNYK program telepítéséhez és használatához szükség van az Ön számítógépén JAVA futtatókörnyezetre. Az aktuális JAVA verzió a NAV honlapján érhető el. Az ÁNYK program telepítését követően az Ön számítógépe már alkalmas és készen áll arra, hogy e-űrlapokat töltsön ki.

Az e-űrlapok .jar kiterjesztésű fájlok, mindegyikhez tartozik kitöltési útmutató szintén .jar formátumban. A használni kívánt e-űrlap letöltése után duplán kattintva a fájlnevére automatikusan települ az e-űrlap. A kitöltési útmutató ugyanígy telepíthető.

Az ÁNYK program elindítását követően az „Adatok / Új nyomtatvány” menüpont alatt a megnyíló ablak „Sablonok” részében tudja kiválasztani a kitölteni kívánt e-űrlapot. A kitöltés során az e-űrlaphoz szükség esetén fájlmelléklet(ek) is csatolható(k) az „Adatok / Csatolmányokkezelése” menüpontban. Az e-űrlaphoz fájlmellékletként csatolni kívánt állományokkal kapcsolatos követelményeket az adott űrlap kitöltési útmutatója részletesen tartalmazza.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az e-űrlapok beküldéséhez érvényes Ügyfélkapu azonosítóval kell rendelkeznie!

A kitöltött e-űrlap feltöltése

A kitöltött e-űrlapot a www.magyarorszag.hu oldalon személyes Ügyfélkapujába történő bejelentkezés után az Általános Dokumentumfeltöltő szolgáltatás (http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/szolgaltatasok/feltoltes) oldalán küldheti el az MNV Zrt. részére a „Feltöltés” gomb megnyomásával.

A küldéshez előzetesen az ÁNYK programban a kitöltött e-űrlapnál a „Kapcsolat az Ügyfélkapuval / Hivatalikapuval” menüpont  alatt szíveskedjen megjelölni a következőt: „Nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre”. Ekkor a kitöltött e-űrlapot az ÁNYK tömöríti, titkosítja és létrehozza az ún. „kr borítékot” .kr kiterjesztéssel.

A feltöltés az ÁNYK programból is kezdeményezhető, a „Kapcsolat az Ügyfélkapuval / Hivatali kapuval” menüpont „Elektronikus küldés Ügyfélkapun keresztül” funkcióján keresztül.

A központi elektronikus szolgáltató rendszertől ‑ az adott nyomtatvány tárgyának függvényében ‑ szakértő munkatársainkhoz érkezik be az Ön elektronikus űrlapja, melyet munkatársaink a kérelemtől függően személyes ügyfélkapun keresztül vagy papír alapon válaszolnak meg Önnek.

A szolgáltatásokat és az űrlapok használatához szükséges információkat az alábbi táblázat foglalja össze.

 

                                  

Elektronikus szolgáltatás megnevezése

Nyomtatvány megnevezése

Verziószám

Nyomtatvány

Súgó

Általános bejelentés, MNV kezelésében lévő ingatlannal kapcsolatosanMNV_14163.0link a letöltéshezlink a letöltéshez
MNV kezelésében lévő ingatlan megtekintési kérelemMNV_14063.0link a letöltéshezlink a letöltéshez
Közérdekű adatigénylési kérelemMNV_14053.0link a letöltéshezlink a letöltéshez
MNV-vel kapcsolatban lévő cégek adataiban bekövetkező változás bejelentéseMNV_14173.0link a letöltéshezlink a letöltéshez

Költségvetési szervek közötti ingó vagyontárgy átruházás

MNV_1422

3.0

link a letöltéshez

link a letöltéshez

Ingatlan  jogcím nélküli használatának/elbirtoklás veszélye fennállásának bejelentése

MNV_INGATLAN_V1_0

1.0

link  a letöltéshez

link  a letöltéshez

Telki  szolgalom jogcím nélküli gyakorlásának/elbirtoklás veszélye fennállásának  bejelentése

MNV_TELKI_SZOLG_V1_0

1.0

link  a letöltéshez

link  a letöltéshez

Ingóság  jogcím nélküli használatának/elbirtoklás veszélye fennállásának bejelentése

MNV_INGOSAG_V1_0

1.0

link  a letöltéshez

link  a letöltéshez

Termőföld  típusú ingatlan jogcím nélküli használatának/elbirtoklás veszélye fennállásának  bejelentése

MNV_FOLD_V1_0

1.0

link  a letöltéshez

link  a letöltéshez

Elbirtoklással  kapcsolatos információk lekérdezése vagyonkezelő által

MNV_VK_ELBIRTOKLAS_V1_0

1.0

link  a letöltéshez

link  a letöltéshez

 

Az űrlapok egyszerre is letölthetők az alábbi linkre kattintva: 

Űrlapok

Amennyiben az e-kérelem benyújtásával kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon bizalommal az MNV Zrt. Ügyfélszolgálatához az info@mnv.hu címen.

 

MNVZrt.

Feltöltés ideje: 2014. július 01.
Utoljára módosítva: 2015. június 19.