A Lottótársaságok Világszövetsége (WLA, World Lottery Association) rangos elismeréssel jutalmazta a Szerencsejáték Zrt-t. A 2016-os évértékelő jelentésükben hozták nyilvánosságra, hogy a hazai lottótársaság kimagasló árbevétel-növekedést ért el vetélytársaihoz képest, ezzel azeurópai régió legdinamikusabban növekvő lottótársasága lett.

Fotó: Csudai Sándor, Origo

A nemzetközi szakmai szervezet elismerését Dr. Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztató keretében jelentette be.

Az eseményt Csókay Ákos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kabinetfőnöke nyitotta meg, aki beszédében kifejtette: az MNV Zrt. számára óriási büszkeség, hogy egy nemzeti tulajdonban lévő társaság nemzetközi szinten ér el ilyen kimagasló sikereket. Az elismerés kapcsán Dr. Braun Márton hozzátette, hogy az elismeréssel a Szerencsejáték Zrt. éves szinten 9,9%-os éves árbevétel-növekedését értékelték.

A Szerencsejáték Zrt. 2010-2016 között a korábbi, stabil üzemeltetésre törekvő vállalatból dinamikusan fejlődő, innovatív vállalkozássá vált.  A szolgáltatás versenyképességének fenntartása érdekében az elmúlt években intenzív technológiai és termékfejlesztési programot valósított meg.

A növekedés motorja elsősorban a bukmékeri sportfogadás volt, mely 2016 utolsó negyedévében terven felül teljesített. A nagy, kiemelt bajnokságok mellett számottevő fogadás érkezett az alacsonyabb rangú sporteseményekre is. Megnövekedett eseményszám jellemezte az időszakot; újabb bajnokságokra és sportágakra teremtette meg a társaság a játék lehetőségét. Növekedett az élő eseményekre történő fogadások népszerűsége is. A negyedik negyedévben szokásosan erős volt a sorsjegy termékcsalád forgalma is, különösen népszerűek voltak ebben az időszakban a magasabb árkategóriájú sorsjegyek – fűzte hozzá az elnök-vezérigazgató.

A sajtótájékoztatón mutatták be a társaság 2016-os üzleti eredményeit is. A tavalyi évben fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Szerencsejáték Zrt. szerepe meghatározó a hazai játékszokások alakításában. A társaság stratégiai küldetése, hogy élményt nyújtson és értéket teremtsen. A nemzeti lottótársaság rendkívül dinamikus növekedést mutatott fel az elmúlt években. Az évről évre új rekordot elérő árbevétel 2010-ről 2016-ra több mint duplájára emelkedett, az adó- és járulékbefizetések közel másfélszeresével haladták meg a bázisnak tekintett 2010-es évet, miközben a társaságtól növekvő osztalékbevételre számíthatott a tulajdonos MNV Zrt. A Szerencsejáték Zrt. a nemzetgazdaság 18. legnagyobb vállalata és a legdinamikusabb fejlődő szerencsejáték-társaság Európában.

A 2016. évben elért 385,5 milliárd forint szerencsejáték árbevétel a társaság történetében az eddigi legmagasabb összeg. A nemezeti lottótársaság közkiadásokhoz történő hozzájárulása pedig megközelíti a 80 milliárd forintot, mellyel hazánk egyik legjelentősebben adózó vállalkozásának számít. A szerencsejátékokból képződő játékadó felhasználásáról törvény rendelkezik, így kiemelt támogatásban részesült a hazai kultúra és a nemzeti sportmozgalom.

 

Feltöltés ideje: 2017. június 02.
Utoljára módosítva: 2017. szeptember  20.