A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. 2014 április 30-ával sikerrel zárta a 408,5 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból, az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Programja keretében megvalósított "Az állami vagyonnyilvántartás teljes körűségének és minőségének javítása" tárgyú projektet.

Az MNV a vagyonnyilvántartás minőségének javítása érdekében 2012. év júliusában nyújtotta be pályázatát. A sikeres pályázatot követően az MNV Zrt. és a MAG Zrt. 2012 novemberében kötött támogatási szerződést. A finanszírozás az Államreform Operatív Program kiemelt projektkeret terhére történt, 100 százalékos támogatással.

A fejlesztés eredményeképpen szabályozottabbá vált a vagyongazdálkodás, illetve pontosabb lett az MNV által vezetett vagyonnyilvántartás. A projekt keretei között egységes vagyonértékelési alapelvek mentén kialakították a reális vagyonelem értékek meghatározását támogató eszközrendszert, ami alapot szolgáltat egy megbízhatóbb, pontosabb vagyonnyilvántartáshoz.

A projekt azonosítószáma: ÁROP-1.2.15-2012-2012-0001

A projekt címe: Az állami vagyonnyilvántartás teljes körűségének és minőségének javítása

A projektről bővebben az alábbi linken informálódhatnak:

Feltöltés ideje: 2014. június 02.
Utoljára módosítva: 2014. július 09.