Teljes körűvé vált az állami vagyonelemek online értékesítésének lehetősége

 

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által működtetett Elektronikus Aukciós Rendszeren (EAR) keresztül már nemcsak ingatlanok és ingóságok, de társasági részesedések értékesítésére is lehetőség nyílik. A fejlesztéssel immár teljes körűvé vált az állami vagyonelemek online értékesítésének köre.

 

2018. július 31. napján közel 80 társasági részesedés került meghirdetésre független szakértő piaci értékbecslése alapján meghatározott kikiáltási áron. Az értékesítéssel érintett társaságok jellemzően nem látnak el közfeladatot, így állami tulajdonban tartásuk sem vagyonpolitikai, sem költséghatékonysági szempontból nem indokolt. Az EAR (e-arveres.mnv.hu) elindításához hasonlóan ezzel a fejlesztéssel is az állami tulajdonban lévő vagyonelemek racionalizálását szolgáljuk, csökkentve a portfólió-kezeléshez kapcsolódó költségeket.

 

A 2015 szeptembere óta sikerrel működtetett online aukciós felület segítségével nyílt meg a lehetőség az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése előtt. Az indulás óta a költségvetés számára több mint 37 milliárd forint bevételt eredményezett a hozzávetőlegesen 1.400 ingatlan értékesítése. A teljes körű transzparenciát biztosító Elektronikus Aukciós Rendszer lényege, hogy bárhonnan elérhető, így azon keresztül bárki licitálhat. Költséghatékony, gyors, rugalmas értékesítési folyamatokat tesz lehetővé, a potenciális vevők szélesebb köréhez eljutva pedig éles versenyhelyzetet teremt.

A rendszer a XXI. századi funkciók mellett maradéktalanul megfelel az állami vagyongazdálkodással szemben támasztott szigorú törvényi követelményeknek is.

 

A meghirdetett társasági részesedések ide kattintva érhetők el.

 

Feltöltés ideje: 2018. július 31.
Utoljára módosítva: 2018. július 31.